Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

De energietoeslag is geld dat u krijgt om uw rekeningen voor gas en elektriciteit te betalen.

 


 

Let op! De aanvraagtermijn voor de energietoeslag 2022 is gesloten.

Om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen, verhoogt de gemeente de energietoeslag 2022 met € 500 voor huishoudens in Rhenen met een inkomen tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. De extra € 500 is in april uitbetaald aan huishoudens met een bijstandsuitkering/ IOAW/ IOAZ/ AIO en in mei aan huishoudens die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen door een aanvraag met de Cunerapas of via GezondVerzekerd.

Huishoudens die de energietoeslag 2022 hebben ontvangen en een inkomen hebben dat ligt tussen 120% en 150% van de toepasselijke bijstandsnorm ontvangen geen verhoging.

Nieuwe aanvragen voor de energietoeslag 2022 zijn niet meer mogelijk. U kon de Energietoeslag 2022 aanvragen tot en met 31 januari 2022. Aanvragen die zijn ingediend voor 01-02-23 worden afgehandeld.

 

Energietoeslag 2023 vertraagd

Eerder communiceerden we dat de Energietoeslag 2023 vanaf 1 juli 2023 beschikbaar zou zijn. Helaas zal het nog even duren voordat de toeslag aangevraagd of uitbetaald kan worden. Op 26 september wordt het wetsvoorstel besproken. Het is nog niet bekend wanneer er officieel een besluit genomen gaat worden. Wij kunnen daarom ook nog niet zeggen wanneer de energietoeslag wordt uitgebetaald en onder welke voorwaarden.

Iedereen die voor 2022 energietoeslag heeft gehad, heeft een brief ontvangen. In deze brief staat uitgelegd dat de betaling vertraging heeft opgelopen omdat het kabinet nog geen besluit heeft genomen. In deze brief staat ook dat men een nieuwe brief krijgt zodra er meer duidelijkheid is over de energietoeslag 2023. Als er meer bekend is over de energietoeslag 2023 zullen wij ook deze pagina updaten. 

 


 

Wilt u energie besparen?

Wilt u energie besparen maar weet u niet goed hoe? Kijk dan eens voor tips op geldfit.nl/energie

 


Heeft u betalingsproblemen?

Kunt u nu uw energierekening al niet meer betalen of heeft u al schulden? Neem dan contact op met het Budgetloket. Zij kunnen u helpen om uw financiën weer onder controle te krijgen. Zij zijn bereikbaar via (0318) 53 88 30 of via e-mail budgetloket@veenendaal.nl.